Back to top

Řízení Vaší nabídky

Jak blokovat nakupování s neověřenými uživateli a konkrétním uživatelem (Černá listina)?


Blokování nakupování s konkrétním uživatelem - Černá listina

Pokud máte špatnou zkušenost s některým kupujícím a nechcete s ním dále obchodovat, můžete si ho přidat na svou Černou listinu.
Najdete ji v Moje Aukro > Můj prodej > Nastavení prodeje > Černá listina kupujících.  Přes Přidat kupujícího můžete jednoduše login kupujícího zadat a také kdykoliv smazat. Pokud se jedná o kupujícího s uživatelským jménem ve tvaru např. Client:12345678, přidáte jej pomocí jeho emailu.

Kupující, které máte na své Černé listině, nebudou moci ve Vašich nabídkách přihazovat a ani nakupovat v nabídkách Kup teď. Na obrazovce se jim objeví tato informace: Nemůžete se účastnit nabídek tohoto prodejce. Zařadil Vás na svou Černou listinu. Vyberte si prosím zboží v nabídce jiného prodejce.

Každý uživatel si může na svoji Černou listinu přidat kohokoliv dle svého uvážení. Aukro do rozhodnutí uživatelů nezasahuje. Stejně tak nebude zasahovat do rozhodnutí nepovolit neověřeným uživatelům se účastnit nabídek prodejce, který si toto omezení sám nastavil.

V Mobilní aplikaci a v Manažeru prodeje (informace v nápovědě Manažera prodeje ) je dostupná pouze Černá listina pro konkrétního uživatele.

 

Blokování nakupování s neověřenými uživateli (uživatelé bez ověření účtu)

Další možností je nastavit si v této záložce, že neumožňujete přihazovat/nakupovat ve svých nabídkách uživatelům bez ověření ( neověřený účet ). Nastavení je aktivní i pro právě běžící nabídky a je možné si omezení nastavit i pouze pro jednu aukci/nabídku a to přímo ve vystavovacím formuláři. Nastavení pro jednotlivou nabídku je tak nadřazené globálnímu nastavení v Moje Aukro.

V prodejním formuláři nastavení pro jednotlivou nabídku: